Als antwoord op https://diggingthedigital.com/reactie-op-heb-de-voorbije-weken-een-eigen-feed-reader-ochtendgrijs/. Die demo hoop ik …

Als antwoord op https://diggingthedigital.com/reactie-op-heb-de-voorbije-weken-een-eigen-feed-reader-ochtendgrijs/.

Die demo hoop ik binnenkort online te krijgen! Ik gebruik IndieAuth om in te loggen (had ik eerder al van Aperture gejat) en ook ondersteunt-ie ‘h-feeds’ en de Microsub-API (d.i., je kunt ’m gewoon aan Indigenous en aanverwanten koppelen).

Heeft jouw feedreader indieweb functionaliteiten? Kunnen we ergens een werkende demo zien?

Micropub en de mogelijkheid om zelf berichten (eigenlijk: notificaties) ‘in te schieten’ staan (helaas) nog op het verlanglijstje. Voor het zover is, moet ik de layout flink onder handen nemen. Nu is het ding behoorlijk bare bones (maar dat vind ik voorlopig ook best leuk).

Wat is er anders aan, dan? Wel, ’t is allemaal nogal opinionated, en … een ouderwetse feedreader, waarbij ‘channels’ helemaal naar de achtergrond verdwijnen en de focus op je ongelezen berichten komt te liggen. Ook lijkt ’t me fijn om uiteindelijk password auth mogelijk te maken, voor wie geen eigen site heeft.

Daarnaast is er ’n ‘scrape’-functie om berichten van ‘summary-only feeds’ alsnog binnen te trekken. (Let op: niet voor beginners.) En OPML-ondersteuning. En een zoekfunctie. En verdwijnen een heleboel dependencies, zodat-ie net zo makkelijk te hosten is als pakweg WordPress.

En omdat de (ingebouwde) reader niet over een API moet communiceren maar gewoon gelijk in de database kan grabbelen, voelt alles net iets sneller aan.