Als antwoord op https://diggingthedigital.com/frustrerende-wordpress-plugin/. Eigenaardig. Zelfs als Post …

Als antwoord op https://diggingthedigital.com/frustrerende-wordpress-plugin/.

Eigenaardig. Zelfs als Post Kinds geen metadata kan ophalen, zou-ie toch íéts van berichtinhoud moeten genereren. ‘Vindt https://example.org/ leuk’ of zo.

Zelf gebruik ik geen Post Kinds (tenslotte zijn het de microformats ín je bericht die het tot een zeker type maken), maar overschrijf ik Micropubs default content letterlijk zo: https://github.com/janboddez/ochtendgrijs/blob/master/wp-content/mu-plugins/site-specific.php#L147. (Noot: ik haal bewust geen metadata op, maar geef in mijn ‘likes’ alleen de daadwerkelijke URL weer. ‘Reposts’ zou ik dan wel weer ’ns moeten implementeren zoals het hoort. Ooit.)

Maar, bon. Als het zo is dat in de ‘like-view’ (https://github.com/dshanske/indieweb-post-kinds/blob/trunk/views/kind-like.php) $cite leeg blijft omdát er tijdens het ophalen (https://github.com/dshanske/indieweb-post-kinds/blob/trunk/includes/class-kind-plugins.php#L185) iets fout loopt, dan zóú je dat in je debug.log kunnen terugzien (wel even debug logging aanzetten). Maar als pakweg (WordPress denkt dat) de URL ongeldig is, wordt er niets gelogd. Hoe dan ook, mocht je zelf willen gaan debuggen, dan zou ik in dat laatste loopje enkele error_log() calls toevoegen alvorens verder te gaan.

3 reacties op “Als antwoord op https://diggingthedigital.com/frustrerende-wordpress-plugin/. Eigenaardig. Zelfs als Post …”

  1. Frank Meeuwsen avatar

    Bedankt voor de tips Jan! Ik duik er eens in om te zien waar de hapering zit in de plugins. Je links en denkrichtingen brengen mij weer een stap verder!

  2. Jan avatar

    […] zeg. Ik had ook al kort op Franks bericht gereageerd, en ergens in die reactie verscholen zat de opmerking dat het de microformats en dus de HTML in het bericht zelf is die maakt van welk type (‘post kind’) een bericht is. En dat ik daarom liever […]

  3. Frank Meeuwsen avatar

    […] mijn archief teruglas. Eind december 2020 liep ik al tegen dezelfde problemen die ik nog steeds heb. In mei 2021 botvierde ik wederom mijn frustratie in een blogpost, en gelukkig waren zowel Ton als Jan zo vriendelijk om me richting mogelijke oplossingen te sturen. Ik weet dat Ton inmiddels bezig is (of klaar?) om Post Kinds uit te faseren. En deze plugin van Jan biedt ook […]