Bookmarkte https://www.tijd.be/opinie/algemeen/hoe-waardevast-zijn-vastgoedaandelen-nog/10418294.html. Zie je net iets te vaak …

Zie je net iets te vaak onder Vlaamse ‘fintwitteraars’: het gulle beleid van centrale banken als de grote boosdoener. Ik bedoel, daar is iets van aan, maar bear with me.

De oorzaak is tweeërlei: de impact van de massale geldcreatie van de voorbije jaren en de stijging van de energieprijzen.

Je hebt jarenlang zélf vastgoedaandelen de hemel ingeprezen, terwijl vastgoedprijzen net dánkzij die ‘massale geldcreatie’ explodeerden.

Het is het einde van die massale geldcreatie, waar jij je steeds tegen hebt verzet, die onder andere vastgoedaandelen nu terug de realiteit in trekt. Kun je dan alleen maar voor zijn, toch?

In 2021 waarschuwde ik al voor de correlatie tussen de Europese langetermijnrente en de koersen van de Belgische gereglementeerde vastgoedvennootschappen. Mijn vrees werd, sterker dan ik voor ogen had, bewaarheid.

Haha.

Berlaar, BE12 °C, overcast clouds

Eén reactie op “Bookmarkte https://www.tijd.be/opinie/algemeen/hoe-waardevast-zijn-vastgoedaandelen-nog/10418294.html. Zie je net iets te vaak …”

  1. Jan avatar

    Doet een beetje denken aan de ‘status’ van Colruyt als ‘veilige haven’. Like, hoe dan? Maar dat terzijde. Waar ik me ook aan erger zijn […]