Heeft https://diggingthedigital.com/annotatie-how-i-indieweb-capjamesg/ gebookmarkt.

[B]esef dat je eigen site jouw huis is op het internet. Ingericht naar jouw smaak en behoeften. De rest is bijzaak.

Heeft https://diggingthedigital.com/annotatie-how-i-indieweb-capjamesg/ gebookmarkt. “[B]esef dat je eigen site …

Als antwoord op https://mobile.twitter.com/JorisMeys/status/1309411831363121152.

‘De meest bij de haren getrokken verklaring is de meest waarschijnlijke.’ —Ockham

Als antwoord op https://mobile.twitter.com/JorisMeys/status/1309411831363121152. ‘De meest bij de …

Als antwoord op https://diggingthedigital.com/open-s02e09-een-donkere-kant-van-het-indieweb/.

Dit vind ik bijzonder interessant. Zelf denk ik dat socialemediasilo’s een groter gevaar vormen (en gebleken zijn) voor de democratie of volksgezondheid. Dat heeft vooralsnog met hun populariteit te maken, en de onmogelijkheid om de massa berichten, in honderden talen, van vele miljoenen gebruikers ook maar enigszins te modereren.

Komt nog bij dat net die gecentraliseerde systemen leven van ‘engagement’, en een beetje controverse keihard nodig hebben.

Het zijn net Mastodon (en Hometown!) en individuele, persoonlijke websites die het beheerders weer enigszins mogelijk maken het overzicht te bewaren – voorlopig toch.

Het probleem is dan ook niet de steeds eenvoudiger toegang tot het ‘sociale’ web an sich – ook vroeger was het opzetten van een forum niet zó moeilijk – maar de bijna onmiddelijke toegang tot een enorm breed publiek.

En al is het nog even niet nodig, ik denk dat Webmention (voorlopig) voldoende toelaat om (enige) spam tegen te gaan – méér, in elk geval, dan Facebook of Twitter. Wat dat betreft, denk ik, heeft Webmention meer gemeen met e-mail.

Zelf lijkt het me redelijk oké dat haataccounts weer ondergronds gaan, op Gab, kleine servers die makkelijk te negeren en blokkeren zijn, in subreddits of op 4chan, weg van het grote publiek, zodat alleen nog de ordediensten zich met die rotzooi hoeven bezighouden.

Als antwoord op https://diggingthedigital.com/open-s02e09-een-donkere-kant-van-het-indieweb/. Dit vind ik bijzonder …

Als antwoord op https://twitter.com/Peterpipo70/status/1308660121459884032.

‘De richting en diens (sic) docenten.’

Als antwoord op https://twitter.com/Peterpipo70/status/1308660121459884032. ‘De richting en diens …

Als antwoord op https://ochtendgrijs.be/blog/veiligheid-en-privacy-op-het-indieweb/.

Nog enkele bedenkingen …

De meeste site-eigenaren willen natuurlijk dat er naar hun pagina’s wordt gelinkt. Denk aan SEO en zo. (Nu, iedereen wil op sociale media viraal gaan, ook. Tot een domme tweet je carrière dreigt te nekken. Dan wil je terecht ‘vergeten worden’.)

En het insluiten van ‘Open Graph’-inhoud is ook geen issue. Dat díént daarvoor. Als Facebook, en die cachen ook alles, dat mag, dan een ander ook. Waarom zou dat voor h-card-gegevens anders (moeten) zijn? (Omdat dat altíjd persoonlijke gegevens zijn?)

Voor de volledigheid: het originele artikel ging in de eerste plaats over het insluiten van veranderlijke inhoud, meen ik, en pas daarna over eventuele juridische aspecten.

Als antwoord op https://ochtendgrijs.be/blog/veiligheid-en-privacy-op-het-indieweb/. Nog enkele bedenkingen …