Merkte gisteren dat de algemene RSS-feed op deze site ook voor gewone “notes” nog titels vermeldde. (In de note-specifieke feed was dat – zoals het hoort – niet het geval.) Da’s nu opgelost. Meteen heb ik ook Atom en andere feeds (dan RSS2) uitgezet. Die feeds, die WordPress in principe automatisch genereert, liepen immers niet via mijn aangepaste template.

Merkte gisteren dat de algemene RSS-feed op deze …

Als antwoord op https://diggingthedigital.com/reactie-op-heb-de-voorbije-weken-een-eigen-feed-reader-ochtendgrijs/.

Die demo hoop ik binnenkort online te krijgen! Ik gebruik IndieAuth om in te loggen (had ik eerder al van Aperture gejat) en ook ondersteunt-ie ‘h-feeds’ en de Microsub-API (d.i., je kunt ’m gewoon aan Indigenous en aanverwanten koppelen).

Heeft jouw feedreader indieweb functionaliteiten? Kunnen we ergens een werkende demo zien?

Micropub en de mogelijkheid om zelf berichten (eigenlijk: notificaties) ‘in te schieten’ staan (helaas) nog op het verlanglijstje. Voor het zover is, moet ik de layout flink onder handen nemen. Nu is het ding behoorlijk bare bones (maar dat vind ik voorlopig ook best leuk).

Wat is er anders aan, dan? Wel, ’t is allemaal nogal opinionated, en … een ouderwetse feedreader, waarbij ‘channels’ helemaal naar de achtergrond verdwijnen en de focus op je ongelezen berichten komt te liggen. Ook lijkt ’t me fijn om uiteindelijk password auth mogelijk te maken, voor wie geen eigen site heeft.

Daarnaast is er ’n ‘scrape’-functie om berichten van ‘summary-only feeds’ alsnog binnen te trekken. (Let op: niet voor beginners.) En OPML-ondersteuning. En een zoekfunctie. En verdwijnen een heleboel dependencies, zodat-ie net zo makkelijk te hosten is als pakweg WordPress.

En omdat de (ingebouwde) reader niet over een API moet communiceren maar gewoon gelijk in de database kan grabbelen, voelt alles net iets sneller aan.

Als antwoord op https://diggingthedigital.com/reactie-op-heb-de-voorbije-weken-een-eigen-feed-reader-ochtendgrijs/. Die demo hoop ik …

Heeft https://www.tijd.be/opinie/commentaar/spaarwoede/10274984.html gebookmarkt.

Vintage Stefaan Michielsen, da’s een tekstje over het rechthouden, in woelig water, van gammele bootjes, met op het eind alsnog een snelle sneer richting overheid.

Spaarwoede

Heeft https://www.demorgen.be/politiek/het-jaar-dat-de-politiek-weer-in-zijn-kot-moet~babc9d9b/ gebookmarkt.

  1. Niet als je het ‘verstandig rechts’ vraagt.
  2. Maak daar alsjeblieft ‘de vrije burger beschermen’ van, tout court. Niet alleen de staat vertoont die ‘machtshongerige willekeur’.

De vrije burger beschermen tegen de machtshongerige willekeur van de staat is dé kern van het liberale gedachtegoed, veel meer dan ‘belastingen zijn mèh’.

Heeft https://www.demorgen.be/politiek/het-jaar-dat-de-politiek-weer-in-zijn-kot-moet~babc9d9b/ gebookmarkt. 1. Niet als je het …

Heb de voorbije weken een eigen feed reader geprogrammeerd.

Nu, eigen: in feite steunt alles heel erg op Aaron Parecki’s X-Ray, dat op zijn beurt van PicoFeed gebruikmaakt.

Maar de gebruikersinterface en het pollingmechanisme – dat om de zoveel tijd naar nieuwe artikelen polst – zijn nieuw. (Afijn, nieuw: heel origineel is het allemaal niet, hé.)

Dat gezegd, ik vind het resultaat er beter uitzien dan pakweg Miniflux, en dat het fijner werkt dan bijvoorbeeld Aperture + Monocle.

Dat het hele boeltje ook op de meest courante hostingplannen gewoon draait, is mooi meegenomen.

Heb de voorbije weken een eigen feed reader …