Notes

Korte berichten die ook weleens elders opduiken.

Heeft https://www.apache.be/2020/05/26/lachaert-donkerblauwe-stempel/ gebookmarkt. Onder welk van die twee …

Heeft https://www.apache.be/2020/05/26/lachaert-donkerblauwe-stempel/ gebookmarkt.

Onder welk van die twee valt “de invoering van een verplichte gemeenschapsdienst voor werkzoekenden”?

“Er zijn altijd mensen binnen de partij die meer klassiek liberaal zijn, of sociaal-liberaal. Het is niet mijn bedoeling om dat allemaal uit elkaar te trekken”, vertelt Lachaert aan Apache.

Lachaert wil van donkerblauwe stempel af - Apache
www.apache.be

Heeft https://www.demorgen.be/politiek/machtige-vrienden-en-aura-van-vernieuwing-is-egbert-lachaert-topfavoriet-voor-open-vld-voorzitterschap~b70997015/ gebookmarkt. Wat wil dat nog zeggen, …

Heeft https://www.demorgen.be/politiek/machtige-vrienden-en-aura-van-vernieuwing-is-egbert-lachaert-topfavoriet-voor-open-vld-voorzitterschap~b70997015/ gebookmarkt.

Wat wil dat nog zeggen, dan?

Het zit meer in de stijl, aanpak en persoonlijkheid van de twee kandidaten. De Oostendenaar staat voor een linkser, stedelijker liberalisme, de man van Merelbeke kleurt meer ‘economisch’ donkerblauw.

Machtige vrienden en aura van vernieuwing: is Egbert Lachaert topfavoriet voor Open Vld-voorzitterschap?
www.demorgen.be

Heeft https://www.tijd.be/netto/erfenis/vlaanderen-int-minder-erfbelasting-door-hervorming-erfrecht/10227130.html gebookmarkt. Vlaanderen verlaagt erfbelasting, ziet belastinginkomsten …

Heeft https://www.tijd.be/netto/erfenis/vlaanderen-int-minder-erfbelasting-door-hervorming-erfrecht/10227130.html gebookmarkt.

Vlaanderen verlaagt erfbelasting, ziet belastinginkomsten dalen. Laffer-believers staren ontzet voor zich uit.

Vlaanderen int minder erfbelasting door hervorming erfrecht
www.tijd.be

Heeft https://www.tijd.be/dossiers/coronavirus/experts-luiden-noodklok-over-misbruik-coronasteun/10225984.html gebookmarkt. Bepleiten ‘het ontvetten van de …

Heeft https://www.tijd.be/dossiers/coronavirus/experts-luiden-noodklok-over-misbruik-coronasteun/10225984.html gebookmarkt.

Bepleiten ‘het ontvetten van de staat’, maar beladen hem maar wat graag onnodig met schulden. (Ah, ja, ‘we betalen immers genoeg’. Laat ze in de uitkeringen voor anderen maar snijden.)

Diverse accountants bevestigen aan De Tijd dat een deel van hun klanten het niet nauw neemt met de letter en de geest van de steuncriteria.

Experts luiden noodklok over misbruik coronasteun
www.tijd.be

Heeft https://www.demorgen.be/meningen/en-toen-kwam-grunberg-met-een-zin-die-inslaat-als-een-moker~b5b7a58b/ gebookmarkt. “Wanneer iemand spreekt over …

Heeft https://www.demorgen.be/meningen/en-toen-kwam-grunberg-met-een-zin-die-inslaat-als-een-moker~b5b7a58b/ gebookmarkt.

Wanneer iemand spreekt over dé allochtonen, dé moslims, dé vrouwen, dé transgenders, dan mag ik mijn gezicht niet afwenden in de opgeluchte wetenschap dat ik niet betrokken ben. Integendeel. Ik moet begrijpen dat hij het ook over mij heeft.

En toen kwam Grunberg met een zin die inslaat als een moker
www.demorgen.be

Heeft https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/federaal/een-op-vier-vlaamse-bedrijven-heeft-onvoldoende-geld-voor-heropstart/10224518.html gebookmarkt. Zijn het die bedrijven waarvan …

Heeft https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/federaal/een-op-vier-vlaamse-bedrijven-heeft-onvoldoende-geld-voor-heropstart/10224518.html gebookmarkt.

Zijn het die bedrijven waarvan de toplui steevast austeriteit voorstaan?

Een op vier Vlaamse bedrijven heeft onvoldoende geld voor heropstart.

Een op vier Vlaamse bedrijven heeft onvoldoende geld voor heropstart
www.tijd.be

Heeft https://www.demorgen.be/nieuws/moeten-we-straks-onze-koorts-laten-meten-voor-we-gaan-werken~be79a639/ gebookmarkt. Deden wij al voor de …

Heeft https://www.demorgen.be/nieuws/moeten-we-straks-onze-koorts-laten-meten-voor-we-gaan-werken~be79a639/ gebookmarkt.

Deden wij al voor de lockdown. (Ik bedoel, niet dat dat zó geweldig is, maar … wat voor belachelijke titel is dat eigenlijk?)

Moeten we straks onze koorts laten meten voor we gaan werken?

Moeten we straks onze koorts laten meten voor we gaan werken?
www.demorgen.be

Heeft https://www.tijd.be/opinie/column/Virale-hypocrisie/10223881 gebookmarkt. “Als het goed gaat, …

Heeft https://www.tijd.be/opinie/column/Virale-hypocrisie/10223881 gebookmarkt.

Als het goed gaat, hanteren [bedrijven] de marktlogica. Als het slecht gaat, willen ze steun en gered worden door klanten, medewerkers of een bail-out. [….] Wat gebeurt er als de crisis voorbij is? Terugschakelen tussen registers doe je niet ongestraft.

Virale hypocrisie
www.tijd.be

Heeft https://www.demorgen.be/nieuws/hans-bourlon-studio-100-als-de-efteling-heropent-kunnen-wij-toch-niet-achterblijven~bd0032e8/ gebookmarkt. Kijk, dat zegt de Waalse …

Heeft https://www.demorgen.be/nieuws/hans-bourlon-studio-100-als-de-efteling-heropent-kunnen-wij-toch-niet-achterblijven~bd0032e8/ gebookmarkt.

Kijk, dat zegt de Waalse overheid dus ook over wapenleveringen aan pakweg de Saudi’s.

‘Als De Efteling heropent, kunnen wij toch niet achterblijven?’

Hans Bourlon (Studio 100): ‘Als dit nog maanden duurt, zullen we jaren aan het infuus moeten hangen’
www.demorgen.be

Heeft https://decorrespondent.nl/11180/nog-even-over-die-bizarre-vraag-van-de-nos-en-de-morele-leegte-die-ze-verraadt/286543400-20d0f43a gebookmarkt. “In de vraag zat …

Heeft https://decorrespondent.nl/11180/nog-even-over-die-bizarre-vraag-van-de-nos-en-de-morele-leegte-die-ze-verraadt/286543400-20d0f43a gebookmarkt.

In de vraag zat alle morele leegte van veertig jaar vermarkting van het publieke belang samengebald: mensen luisteren naar u en wat krijgen ze ervoor terug?

Nog even over die bizarre vraag van de NOS (en de morele leegte die ze verraadt)
decorrespondent.nl

Heeft https://www.demorgen.be/politiek/de-voorspelbare-comeback-van-het-vlaams-front~bb601a6b/ gebookmarkt. Daar hád-ie nog gezeten, was …

Heeft https://www.demorgen.be/politiek/de-voorspelbare-comeback-van-het-vlaams-front~bb601a6b/ gebookmarkt.

Daar hád-ie nog gezeten, was hij er, bang voor het Belang, niet plots gaan lopen.

‘Ik had graag in de regering gezeten, maar in het leven krijg je niet altijd wat je wil’, vertelde Theo Francken een week terug in Het Laatste Nieuws.

De voorspelbare comeback van het Vlaams front
www.demorgen.be

Heeft https://www.tijd.be/markten-live/nieuws/algemeen/amerikaanse-olie-zakt-onder-nul-dollar/10221624.html gebookmarkt. Wat jammer, beste Tijd. ‘Te …

Heeft https://www.tijd.be/markten-live/nieuws/algemeen/amerikaanse-olie-zakt-onder-nul-dollar/10221624.html gebookmarkt.

Wat jammer, beste Tijd. ‘Te allen prijze’ is nochtans snel even gegoogeld. https://vrttaal.net/taaladvies-taalkwestie/te-allen-prijze

[Handelaars] willen ten alle prijzen (sic) vermijden dat ze in mei vaten olie fysiek olie (sic) in ontvangst moeten nemen[.]

te allen prijze
vrttaal.net